Blog

BAG IN BOX – NOVINKA

„plecháček wine style“ - outdoorový požitek na cestě za dobrodružstvím

Nabízíme Vám praktické využití naší novinky. Nejen na společné oslavy, letní večírky a zahradní párty, ale také na vandr či na dovolenou!

Červené, bílé i rosé, francouzské a oblíbené italské víno kontrolovaného původu v praktickém balení 3 litrového bag-in-boxu.

CREMANTY FRANCIE

Výběr crémantů, které jsou novinkou v našem klenboví, potěší každého milovníka bublinek.

Crémanty mají osobnost, každý trochu jinou dobu zrání na kalech - čím více tím lépe! A vy si můžete vybrat, který nejlépe vyhovuje vašemu naturelu.

Díky francouzskému dovozci Denisi Klingerovi nabízíme crémanty z pěti oblastí Francie, z Loire, Alsace, Bourgogne, Bordeaux a Jura.

Kvalitativně srovnatelná vína s šampaňskými za třetinovou cenu. Dárek jako víno!

TESSENDIER et FILLS FRANCIE

Naše stálá nabídka koňaků značky PARK a GRAND BREUIL, které sedm let úspěšně prodáváme, díky majiteli a sympatickém vinaři Jeromu Tessendierovi.

Jde o klenoty rodinné firmy TESSENDIER et FILLS z oblasti Cognac, která jako jedna z mála zůstala ve francouzských "rukách".

Bylo nám ctí opakovaně ochutnávat vybrané koňaky a můžeme Vám tak zaručit luxusní zážitek.

I do budoucna plánujeme další setkání s tímto sympatickým vinařem, skromností i šarmem oplývajícím.

ZNOVÍN ZNOJMO

Akciová společnost ZNOVÍN ZNOJMO, byla založena v květnu 1995, ale kořeny tradice výroby vína na tomto místě sahají až do konce 18. století.

V současné době se řadí mezi přední výrobce vína a pěstitele révy vinné, obhospodařuje 500 ha vlastních vinic na Znojemsku a Hustopečsku.

Patří mezi ta „velká“ vinařství, ovšem daří se mu držet si lidský charakter a osobní přístup k zákazníkovi. Vína jsou vyráběna nejmodernějšími technologiemi s citem a úctou k původu hroznů, což si třeba vína z vyhlášených vinic Šobes, Weinperky, Kamenný vrch nebo Dívčí vrch zaslouží.

Naším firemním ambasadorem je skvělý sommeliér Martin Šmíd.

Díky pravidelným společným degustacím máme jistotu, že se nám dostává vždy toho nejlepšího, co Znovín ve své obrovské nabídce poskytuje.

ŠPALKOVI - RODINNÉ VINAŘSTVÍ NOVÝ ŠALDORF

Rodinné BIO vinařství hospodařící na 12 ha vinic na Kraví hoře u Znojma. Kromě tradičních bílých, růžových a červených vín vyrábí i vína zrajícící na kvasnicích či v dubových sudech, likérové víno Šaler a vína přírodní ze šlapaných hroznů s divokými kvasinkami (Edelspitz). Vyhlášené je rodinné cuvée Gryllus, zrající rok v malých dubových sudech. Pod značkou Der Ilgner uvedlo na trh i novinku, Meruňkový nektar a Bezový sirup. S Markem Špalkem se potkáváme na pravidelných degustacích v naší vinotéce a to od počátku naší historie.

CELARIA POPICE – ANTONÍN KONÍČEK

Toto malé vinařství se nachází v obci Popice u Znojma. Zdejší malebná příroda jižního okraje Národního parku Podyjí, historická vesnická architektura a pečlivě obdělávané dva hektary malého rodinného vinařství Antonína Koníčka.

Jeho vína zrají v dubových i akátových sudech, dokonce i v glazovaných keramických nádobách v prostoru 200 let starého historického sklepa.

Genius loci tohoto místa je umocněn skutečností, že sklep vlastnila svého času i rodina popického rodáka a světoznámého spisovatele Charlese Sealsfielda (1793-1864).

REGINA COELI – LUBOŠ OUHLEHLA NOVÉ BRÁNICE

S vinařem Ing. Lubošem Oulehlou, majitelem vinařství Regina Coeli. spolupracujeme od založení vinotéky, tudíž přes dvacet let.

Obec Nové Bránice se nachází 1 km od vinařského města Dolní Kounice, které se pyšní tradicí pěstování vína již od 12. století.

Vše souvisí se zdejším klášterem Rosa Coeli (Růže nebeská) a samozřejmě půdními a klimatickými podmínkami.

Zvláště zdejší štěrkopísky dávají nenapodobitelnou identitu vyhlášené Frankovce či Veltlínskému zelenému.

KRÁSNÁ HORA STARÝ PODDVOROV

Vinařství Krásná hora, sídlem ve Starém Poddvorově. Malé rodinné vinařství hospodaří na 7 ha vinic v bio režimu.

Hrozny sbírají ručně do malých otevřených bedýnek a cesta do vinařství je vždy co nejkratší. Cílem je úroda co nejzdravější, proto po žádném z keřů není víc než 1kg zdravých hroznů.

První vinice v trati Krásná hora byly založeny francouzským mnišským řádem Cisterciáků ve 13. století.

Možná proto pěstují hlavně tradiční francouzské odrůdy – Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot.

MIKROSVÍN MIKULOV

Mikrosvín Mikulov se stal Vinařem roku 2019 a nejprodávanějším vinařstvím v naší vinotéce.


220 hektarů jejich vlastních vinic se nachází v srdci Chráněné krajinné oblasti a biosférické rezervace Pálava a přilehlých Dunajovických vrších. Filozofie pěstování révy vinné je založená na malém zatížení keřů a šetrném přístupu k přírodě s maximálním omezením chemických vstupů.

Jejich motem je, že „Víno se rodí ve vinici“, kde vše začíná i končí. Průběžně doplňujeme nabídku nových ročníků, kde dominují Ryzlinky vlašské z proslulých tratí Purmice a Ořechová hora a šťavnaté Ryzlinky rýnské.

9 položek celkem
Zpět do obchodu